HBO: The Borgias

HBO: The Borgias

Autor: Sanela Čičić | 20. 04. 2011 - 15:03 | 0 komentara

Originalna serija Showtimea The Borgias je saga o jednoj od najznačajnijih i legendarnih porodica u historiji. Radnja smještena u Italiji u jeku renesanse, 15. stoljeće, prati korumpirani uspon patrijarha Rodriga Borgije (dobitnik Oscara Jeremy Irons) do položaja pape, gdje on ne bježi od grijeha kako bi stekao i zadržao moć, utjecaj i bogatstvo za sebe i svoju porodicu. Bezgranična drskost izvorne mafijaške porodice je inspirisala Machiavellijevog Princa, a inspiraciju je pronašao i Mario Puzo za Kuma. Ne propustite ni minutu ove bujne, seksi i skandalozne drame koja je djelo kreativnog uma dobitnika Oscara Neila Jordana.

Autsajderi iz Španije, Borgije idu protiv najmoćnijih i etabliranih porodica u renesansnoj Italiji, i uspinju se na vrh. Kroz majstorsku upotrebu mita, iznude, ucjene, i šokantnih oblika mučenja i ubistva, Rodrigo Borgia se uspinje na položaj pape, najpoštovaniji položaj u Zapadnom svijetu.

U njegovim nastojanjima mu pomažu njegovi sinovi Cesare i Juan. Cesare je nemilosrdan i žudi da se oslobodi sveštenstva. Juan je slabi diletant kojeg Rodrigo imenuje na čelo papinske vojske. Kćerka Lucrezia i sin Joffre su od rane adolescentske dobi u braku sa članovima moćnih suparničkih porodica. Za Rodrigovu pažnju se bore njegova dugogodišnja ljubavnica i majka njegove djece Vanozza, i mlađa Giulia Farnese, čija lukavština je zapanjujuća koliko i njena ljepota.

Prvu sezonu ove serije možete gledati ekskluzivno na kanalu HBO u junu 2011. godine.

Uloge: Jeremy Irons, Francois Arnaud, Holliday Grainger, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, David Oakes, Sean Harris, Aidan Alexander, Colm Feore

 

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI

"Penny Dreadful" dobiva novi život

Nakon naglog i neočekivanog zavšetka serije s krajem 3. sezone "Penny Dreadfull" se vraća kao strip

Touch

Touch

Uprkos nekim zamjerkama, svakako serija koja obećava

HBO recenzija: Igra prijestolja

HBO recenzija: Igra prijestolja

Dovoljan je tek jedan pogled na (poveću) vanjštinu Martinovog serijala "Pjesma vatre i leda" da bismo naslutili koliko je golem...

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

Instagram-najgora aplikacija za mentalno zdravlje

Instagram-najgora aplikacija za mentalno zdravlje

Istraživanje je pokazalo da je Instagram najštetniji, posebno za mlade žene

Prvi trailer za 5. sezonu

Prvi trailer za 5. sezonu "House Of Cards"

Nova sezona napete serije stiže na Netflix 30. maja