HBO: The Borgias

HBO: The Borgias

Autor: Sanela Čičić | 20. 04. 2011 - 15:03 | 0 komentara

Originalna serija Showtimea The Borgias je saga o jednoj od najznačajnijih i legendarnih porodica u historiji. Radnja smještena u Italiji u jeku renesanse, 15. stoljeće, prati korumpirani uspon patrijarha Rodriga Borgije (dobitnik Oscara Jeremy Irons) do položaja pape, gdje on ne bježi od grijeha kako bi stekao i zadržao moć, utjecaj i bogatstvo za sebe i svoju porodicu. Bezgranična drskost izvorne mafijaške porodice je inspirisala Machiavellijevog Princa, a inspiraciju je pronašao i Mario Puzo za Kuma. Ne propustite ni minutu ove bujne, seksi i skandalozne drame koja je djelo kreativnog uma dobitnika Oscara Neila Jordana.

Autsajderi iz Španije, Borgije idu protiv najmoćnijih i etabliranih porodica u renesansnoj Italiji, i uspinju se na vrh. Kroz majstorsku upotrebu mita, iznude, ucjene, i šokantnih oblika mučenja i ubistva, Rodrigo Borgia se uspinje na položaj pape, najpoštovaniji položaj u Zapadnom svijetu.

U njegovim nastojanjima mu pomažu njegovi sinovi Cesare i Juan. Cesare je nemilosrdan i žudi da se oslobodi sveštenstva. Juan je slabi diletant kojeg Rodrigo imenuje na čelo papinske vojske. Kćerka Lucrezia i sin Joffre su od rane adolescentske dobi u braku sa članovima moćnih suparničkih porodica. Za Rodrigovu pažnju se bore njegova dugogodišnja ljubavnica i majka njegove djece Vanozza, i mlađa Giulia Farnese, čija lukavština je zapanjujuća koliko i njena ljepota.

Prvu sezonu ove serije možete gledati ekskluzivno na kanalu HBO u junu 2011. godine.

Uloge: Jeremy Irons, Francois Arnaud, Holliday Grainger, Joanne Whalley, Lotte Verbeek, David Oakes, Sean Harris, Aidan Alexander, Colm Feore

 

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI

"Penny Dreadful" dobiva novi život

Nakon naglog i neočekivanog zavšetka serije s krajem 3. sezone "Penny Dreadfull" se vraća kao strip

Touch

Touch

Uprkos nekim zamjerkama, svakako serija koja obećava

HBO recenzija: Igra prijestolja

HBO recenzija: Igra prijestolja

Dovoljan je tek jedan pogled na (poveću) vanjštinu Martinovog serijala "Pjesma vatre i leda" da bismo naslutili koliko je golem...

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

Facebook uveo opciju koju su svi željeli

Facebook uveo opciju koju su svi željeli

Korisnici Facebooka sad napokon mogu stavljati gifove u komentare

Prvi trailer za 5. sezonu

Prvi trailer za 5. sezonu "House Of Cards"

Nova sezona napete serije stiže na Netflix 30. maja