mts Antena TV testira mrežu

Autor: TeVe | 21. 09. 2016 - 00:32 | 0 komentara

mts Antena TV testira mrežu

Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze trenutno vrši testiranje i podešavanje tehničkih parametara mreže novoosnovanog preduzeća mts Antena TV i u tu svrhu vrši distribuciju dodatnih televizijskih kanala, saopštila je kompanija Telekom Srbija.

Četiri nacionalna emitera (RTS, B92, Prva i Happy) saopštila su jučer da su Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze i Telekom Srbija, grubo kršeći zakon, počeli emitovanje 26 televizijskih kanala u zemaljskom digitalnom servisu Antena plus.

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da novoosnovna kompanija mts Antena TV uvodi novi servis distribucije medijskog sadržaja s uslovnim pristupom, a u skladu sa svim relevantnim zakonskim i podzakonskim propisima.

Preduzeće mts Antena TV osnovali su kompanija Telekom Srbija i Javno preduzeće Emisiona tehnika i vlasnici su istog sa podjednakim vlasničkim udjelima.

Nacionalne televizije navode da su privredna društva preuzela nadležnosti nezavisnog regulatornog tijela REM, koji je jedini nadležan da izdaje dozvole za emitovanje televizijskog programa na osnovu javnog konkursa.

U saopštenju, Telekom Srbija je navela da uvažavajući novonastale okolnosti, JP Emisiona tehnika i veze, nastojaće da period testiranja bude što kraći.

Navodi se da će mts Antena TV komercijalno početi da pruža uslugu 1. novembra ove godine, a da će početkom komercijanog rada sadržaji kanala biti zaštićeni i pristup će se naplaćivati.

Telekom Srbija, Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze i mts Antena TV nastaviće da sprovode aktivnosti u skladu sa zakonom.

"Novi servis donijet će širu ponudu i mogućnost izbora svim građanima Srbije, posebno u ruralnim sredinama i pozitivno će uticati na cijene i kvalitet usluga na tržištu", piše u saopštenju.

(TeVe/Beta)

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Tender za Drugu fazu digitalizacije

Tender za Drugu fazu digitalizacije

Objavljen međunarodni tender za Drugu fazu digitalizacije

Početkom 2018. gašenje analognog signala?

Početkom 2018. gašenje analognog signala?

Jusko: Cilj nam je da u 2017. završimo proces digitalizacije i da u prvom mjesecu 2018. godine ugasimo analogni signal

 

RAK - Digitalizacija do kraja naredne godine

RAK - Digitalizacija do kraja naredne godine

Generalni direktor RAK-a: Cijela BiH, mogla bi biti pokrivena digitalnim signalom do kraja naredne godine

 

Uskoro tender za 2. fazu digitalizacije

Uskoro tender za 2. fazu digitalizacije

Ministar Jusko najavio tender za drugu fazu digitalizacije, BiH bi od naplate digitalne dividende godišnje zarađivala 100 miliona KM

Prvi pogled na Freemanov postapokaliptični film “Cargo”

Prvi pogled na Freemanov postapokaliptični film “Cargo”

Sjećate li se izvrsnog kratkog zombie filma “Cargo” iz 2013. godine? Ako ste ga pogledali teško da je odgovor negativan

M:tel postao 100-postotni vlasnik Logosofta

M:tel postao 100-postotni vlasnik Logosofta

Kompanija m:tel Banja Luka postala je 100-postotni vlasnik firme Logosoft nakon što je otkupila i preostali udio od 35 posto

Triler

Triler "Black Butterfly" predstavio poster i trailer

U adaptaciji francuskog trilera "Papillon Noir" glavne uloge imaju Antonio Banderas i Jonathan Rhys Meyers