Vipnet završio proces preuzimanja Metroneta

Autor: | 22. 02. 2017 - 13:27 | 0 komentara

Vipnet završio proces preuzimanja Metroneta

Zagreb, 21. februar 2017. – Nakon što je AZTN odobrio koncentraciju Vipneta i Metronet telekomunikacija, završen je proces preuzimanja i zadovoljeni su preduvjeti za stvaranje najsnažnijeg operatora za poslovne korisnike u Republici Hrvatskoj. Vipnet i Metronet će korisnicima ponuditi fiksne, mobilne i ICT usluge najviše razine kvalitete na tržištu. Jedna od ključnih prednosti Vipneta i Metroneta vlastita je optička infrastruktura, koja je bez konkurencije najraširenija u Hrvatskoj. Metronet s 4 tisuće kilometara optičke mreže pokriva 85 posto svih poslovnih korisnika u čak 67 gradova, dok Vipnet s vlastitom optičkom infrastrukturom doseže 430 tisuća kućanstava i poslovnih subjekata, a u mobilnom segmentu preko 4G+/LTE mreže nudi brzine do 300 Mbit/s.

Kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja, Metronet ima novu Upravu s po dva člana iz Metroneta i Vipneta. Kristina Kezele iz Vipneta nova je članica Uprave za financije, Sanjin Katinić i Zdenko Vrdoljak nastavljaju svoj rad u Upravi kao članovi Uprave za marketing i tehniku. Novi predsjednik Uprave Metroneta je Jiří Dvorjančanský.

- Kao relativno komplementarne kompanije, Vipnet i Metronet su idealan par po pitanju razvijene mrežne infrastrukture nove generacije te visoke razine kompetencija i znanja. Zajedno ćemo rasti kao potpuno konvergentan operator koji brzo reagira na potrebe tržišta, ali i ispunjava korisnička očekivanja nudeći im individualizirana rješenja. S povećanjem kapitalnih investicija dodatno ćemo ubrzati i širenje optičke mreže, a naši portfelji usluga, prodajni kanali i korisnička baza u kombinaciji s pristupom koji korisnika stavlja u središte, osigurat će nam potrebne rezultate. Želim istaknuti i zaključak AZTN-a prema kojem će ova akvizicija imati pozitivan učinak ne samo na krajnje korisnike u Hrvatskoj već i na jačanje konkurentnosti na tržištu u segmentu infrastrukture – rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta.

Do daljnjega, Metronet i Vipnet nastavljaju djelovati kao odvojene kompanije sa zasebnim brendovima, ali će istovremeno nuditi zajednički konvergentni portfelj ispunjavajući sve komunikacijske i ICT potrebe korisnika.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Apple vrijedi više od 775 milijardi dolara

Apple vrijedi više od 775 milijardi dolara

Najviše cijenjena američka kompanija Apple danas vrijedi više nego ikada

M:tel postao 100-postotni vlasnik Logosofta

M:tel postao 100-postotni vlasnik Logosofta

Kompanija m:tel Banja Luka postala je 100-postotni vlasnik firme Logosoft nakon što je otkupila i preostali udio od 35 posto

Logosoft nagradna igra: Osvoji AllView AX4 tablet

Logosoft nagradna igra: Osvoji AllView AX4...

Logosoft nagradna igra: Osvoji AllView AX4 tablet

Četiri nova HD kanala u Telemachu

Četiri nova HD kanala u Telemachu

Telemach nastavlja s obogaćivanjem svoje programske sheme

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

Facebook uveo opciju koju su svi željeli

Facebook uveo opciju koju su svi željeli

Korisnici Facebooka sad napokon mogu stavljati gifove u komentare

Prvi trailer za 5. sezonu

Prvi trailer za 5. sezonu "House Of Cards"

Nova sezona napete serije stiže na Netflix 30. maja