Google stvorio novu aplikaciju

Autor: | 03. 05. 2017 - 12:30 | 0 komentara

Google stvorio novu aplikaciju

Svi oni koji su se okušali u fotografiranju, shvatili su da je noćno fotografiranje jedna posebna kategorija u kojoj ništa ne ide kako su zamislili.

Nažalost, noćni uvjeti traže jednu posebnu razinu znanja i iskustva, a dobivanje kvalitetne fotografije noću iznimno je zahtjevan posao.

Ipak, u Google-u je nedavno nastala jedna aplikacija koja bi mogla jednom zauvijek promijeniti način na koji nastaju noćne fotografije super kvalitete. Da vas previše ne obradujemo, radi se tek o testnoj aplikaciji, koja je vrlo vjerovatno još jako daleko od javne objave.

Google često organizira interne izazove u Google Research labu, a upravo je na taj način nastala i ranije spomenuta aplikacija. Naime, Florian Kainz došao je na ideju da načini aplikaciju pomoću koje će noćno fotografiranje iz mukotrpnog posla prerasti u pravo jednostavno zadovoljstvo.

Da bi to uspio morao je razraditi neke taktike koje koriste noćni fotografi. Zanimljivo, jedna od najvažnijih stvari koje koriste takvi fotografi je stativ, pomoću kojeg se pokušava što je više moguće smanjiti šum na slici.

No, Kainz je došao na ideju da iskoristi ‘burst’ način fotografiranja, prilikom čega je okinuo čak 64 fotografije. Nakon obrade te se fotografije spojene i u potpunosti očišćene od šuma. Tu ideju uspješno je pretvorio u aplikaciju, koja prema svemu sudeći funkcionira vrlo dobro.

Nažalost, aplikacija je u ranoj beta fazi i pravo je pitanje hoće li se i kada pojaviti na tržištu. Vjerujemo da aplikacija ima potencijala jer mnogo je onih koji bi željeli okinuti pokoju noćnu super fotografiju.

Ako aplikacija to uspješno može odraditi, to bi maknulo potrebu za kvalitetnim fotoaparatima i skupocjenom opremom, jer bi se super noćna fotka mogla izraditi već pomoću pametnog telefona.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Telemach solutions paketi za poslovne korisnike

Telemach solutions paketi za poslovne kori...

12 mjeseci bez pretplate na fiksnu telefoniju u BIZ NET + PHONE paketima. Četiri mjeseca 50% popusta na pakete BIZ NET.

Facebook priprema strožija pravila

Facebook priprema strožija pravila

Facebook je nedavno najavio oštrija pravila koja bi se primjenjivala na sadržaj koji se objavljuje na toj društvenoj mreži.

AMC HD u ponudi crnogorskog Telemacha

AMC HD u ponudi crnogorskog Telemacha

Crnogorski operater Telemach uvrstio je kanal AMC HD u svoj osnovni pretplatnički paket

Facebook uvodi nove opcije

Facebook uvodi nove opcije

Pristup svim sadržajima u trenutku

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

Instagram-najgora aplikacija za mentalno zdravlje

Instagram-najgora aplikacija za mentalno zdravlje

Istraživanje je pokazalo da je Instagram najštetniji, posebno za mlade žene

Prvi trailer za 5. sezonu

Prvi trailer za 5. sezonu "House Of Cards"

Nova sezona napete serije stiže na Netflix 30. maja