Google stvorio novu aplikaciju

Autor: | 03. 05. 2017 - 12:30 | 0 komentara

Google stvorio novu aplikaciju

Svi oni koji su se okušali u fotografiranju, shvatili su da je noćno fotografiranje jedna posebna kategorija u kojoj ništa ne ide kako su zamislili.

Nažalost, noćni uvjeti traže jednu posebnu razinu znanja i iskustva, a dobivanje kvalitetne fotografije noću iznimno je zahtjevan posao.

Ipak, u Google-u je nedavno nastala jedna aplikacija koja bi mogla jednom zauvijek promijeniti način na koji nastaju noćne fotografije super kvalitete. Da vas previše ne obradujemo, radi se tek o testnoj aplikaciji, koja je vrlo vjerovatno još jako daleko od javne objave.

Google često organizira interne izazove u Google Research labu, a upravo je na taj način nastala i ranije spomenuta aplikacija. Naime, Florian Kainz došao je na ideju da načini aplikaciju pomoću koje će noćno fotografiranje iz mukotrpnog posla prerasti u pravo jednostavno zadovoljstvo.

Da bi to uspio morao je razraditi neke taktike koje koriste noćni fotografi. Zanimljivo, jedna od najvažnijih stvari koje koriste takvi fotografi je stativ, pomoću kojeg se pokušava što je više moguće smanjiti šum na slici.

No, Kainz je došao na ideju da iskoristi ‘burst’ način fotografiranja, prilikom čega je okinuo čak 64 fotografije. Nakon obrade te se fotografije spojene i u potpunosti očišćene od šuma. Tu ideju uspješno je pretvorio u aplikaciju, koja prema svemu sudeći funkcionira vrlo dobro.

Nažalost, aplikacija je u ranoj beta fazi i pravo je pitanje hoće li se i kada pojaviti na tržištu. Vjerujemo da aplikacija ima potencijala jer mnogo je onih koji bi željeli okinuti pokoju noćnu super fotografiju.

Ako aplikacija to uspješno može odraditi, to bi maknulo potrebu za kvalitetnim fotoaparatima i skupocjenom opremom, jer bi se super noćna fotka mogla izraditi već pomoću pametnog telefona.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija se sada može pokrenuti iz samog Facebooka

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX matičnoj ploči

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX ...

X399 Designare EX, koja je već ranije procurjela na nekim fotografijama, predstavlja Gigabyte-ovu premijum X399 matičnu ploču za AMD Threadripper...

Zabljesni uz svoj novi Alcatel!

Zabljesni uz svoj novi Alcatel!

Jesenje vrijeme boji život najljepšim bojama. 

 
EON od 5. 9. mijenja D3GO

EON od 5. 9. mijenja D3GO

United Grupa i Telemach lansiraju TV platformu najnovije generacije EON

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

Nova prijetnja za platformu Android

Nova prijetnja za platformu Android

Sigurnosni stručnjaci Palo Alto Networksa otkrili su golemu ranjivost vezanu uz mobilnu platformu Android

Trailer za drugu sezonu

Trailer za drugu sezonu "Stranger Things"

Svijet se okreće naglavačke u prvom traileru za drugu sezonu serije “Stranger Things”