Specijal o princezi Diani na N. Geographicu

Specijal o princezi Diani na N. Geographicu

Autor: | 06. 08. 2017 - 13:41 | 0 komentara

Uz Dianu kao naratora cijelog filma te koristeći snimke koje su do sada samo rijetki imali priliku čuti, ovaj  specijal je jedinstveni prikaz života princeze od Walesa, a premijerno će biti prikazan 6. kolovoza u 21:55 h na National Geographicu

Diana, princeza od Walesa, dala je 1991. godine u londonskoj palači Kensington niz tajnih intervjua koje je njezin bliski prijatelj snimio za novinara Andrewa Mortona. Morton je pisao knjigu o Dianinu životu kako bi otkrio "stvaran" život najfotografiranije žene svijeta. Javnost tada nije znala kako je Dianin brak s princem od Walesa bio u krizi. National Geographic Documentary Films otkriva Dianine misli i osjećaje tog specifičnog razdoblja njezina života, predstavljajući jednu stranu te složene priče - njezinu stranu. Sve je prepričano Dianinim glasom, bez klasičnog intervjua, a većina ovih snimki nikada nije objavljena.

Specijal National Geographica Diana: Njezinim riječima spaja arhivske videosnimke i fotografije s ovim audiosnimkama te je djelo najnovije produkcije National Geographic Documentary Filmsa. Film Diana: Njezinim riječima premijerno će biti prikazan 6. augusta u 21:55h na National Geographicu.

Tom Jennings iz produkcijske kuće 1895 Films, dobitnice nagrade Peabody (filmovi Challenger Disaster: Lost Tapes; MLK: The Assassination Tapes), izvršni je producent novog dokumentarnog filma koji donosi priču o princezinom emotivnom putovanju počevši od djetinjstva pa sve do braka s princem od Walesa i javnog života pod mikroskopom.

"Misija 'National Geographic Documentary Filmsa' je pružiti gledateljima vrhunske dokumentarne filmove koji govore o povijesnim, provokativnim i globalno važnim pričama, a djelo su najboljih redatelja, producenata i snimatelja", rekao je Tim Pastore, predsjednik Originalnog programa i produkcije National Geographica. "Ovaj film nije iznimka jer pruža novi uvid u život Diane, princeze od Walesa, i njezinu stranu priče, čime nastavljamo našu dugogodišnju tradiciju pružanja gledateljima jedinstvenog uvida u najznačajnije događaje bez ikakvih iznimaka."

Dianu su prozvali Princezom naroda, a malo je javnih osoba koje su i danas toliko voljene i poštovane kao ona. U trenutku kada je ova sramežljiva odgajateljica u vrtiću zapela za oko bogatom prijestolonasljedniku - princu Charlesu, moderna ikona je rođena.

Uz mnoštvo živopisnih detalja, princeza Diana govori o svome životu opisujući okolnosti u kojima se nalazila 1991. godine. Potpuno iskreno i otvoreno iznosi detalje svoje priče koja započinje nesretnim djetinjstvom, pa sve do upoznavanja s princom Charlesom kada je imala samo 16 godina. Tada počinje dramatična priča mlade žene koja se potpuno nenadano zatekla na svjetskoj pozornici. Uz veliki interes novinara i nacije koja je bila očarana romansom iz bajke, Diana je bila potpuno nespremna za slavu koju je stekla.

Dokumentarni film Diana: Njezinim riječima prikazuje princezinu javnu i privatnu stranu te donosi njezine intenzivne i često iznenađujuće misli i osjećaje iz 1991. godine. Diana se prisjeća detalja svog emotivnog vjenčanja, depresije nakon porođaja, bulimije te pobjede nad konstantnim osjećajem tjeskobe koja joj je pomogla da postane globalna humanitarka - slavna, obožavana Princeza naroda.

"Analizirali smo i kronološki poredali važne trenutke njezinog života, a zatim ih upotpunili medijskim izvješćima i arhivskim snimkama toga vremena", dodao je Tom Jennings, izvršni producent filma Diana: Njezinim riječima. "Tijekom čitavog filma slušate misli princeze Diane u vrijeme kada su svi mislili da je njezin život bajka. Ali zapravo, njezin brak i život su se raspadali."

Knjiga National Geographica Sjećanje na Dianu: Život u fotografijama također je od 1. kolovoza dostupna u SAD-u, uz poseban predgovor Dianine prijateljice i autorice Dianine biografije Tine Brown (The Diana Chronicles). Knjiga sadrži više od 100 najpoznatijih fotografija Diane te prisjećanja onih koji su je najbolje poznavali.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Filmovi koji nas оčekuju u 2018.

Filmovi koji nas оčekuju u 2018.

Pogledajte trejlere filmova koji nas očekuju u ovoj godini.

Poznata lica u filmu

Poznata lica u filmu "John Wick 3"

Osim što će redatelj Chad Stahelski režirati još jedan nastavak, među glumačkom postavom vidjet ćemo već poznate likove

Graham Linehan potvrdio američki remake serije

Graham Linehan potvrdio američki remake se...

Scenarist je potvrdio kako rade na trećem pokušaju stvaranja američke inačice popularne britanske serije

Apple i HBO u borbi za novu J.J. Abramsovu seriju

Apple i HBO u borbi za novu J.J. Abramsovu...

JJ Abrams se vraća na male ekrane, tamo gdje je i sam priznao da se osjeća najugodnije

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Nova prijetnja za platformu Android

Nova prijetnja za platformu Android

Sigurnosni stručnjaci Palo Alto Networksa otkrili su golemu ranjivost vezanu uz mobilnu platformu Android

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"