Specijal o princezi Diani na N. Geographicu

Specijal o princezi Diani na N. Geographicu

Autor: | 06. 08. 2017 - 13:41 | 0 komentara

Uz Dianu kao naratora cijelog filma te koristeći snimke koje su do sada samo rijetki imali priliku čuti, ovaj  specijal je jedinstveni prikaz života princeze od Walesa, a premijerno će biti prikazan 6. kolovoza u 21:55 h na National Geographicu

Diana, princeza od Walesa, dala je 1991. godine u londonskoj palači Kensington niz tajnih intervjua koje je njezin bliski prijatelj snimio za novinara Andrewa Mortona. Morton je pisao knjigu o Dianinu životu kako bi otkrio "stvaran" život najfotografiranije žene svijeta. Javnost tada nije znala kako je Dianin brak s princem od Walesa bio u krizi. National Geographic Documentary Films otkriva Dianine misli i osjećaje tog specifičnog razdoblja njezina života, predstavljajući jednu stranu te složene priče - njezinu stranu. Sve je prepričano Dianinim glasom, bez klasičnog intervjua, a većina ovih snimki nikada nije objavljena.

Specijal National Geographica Diana: Njezinim riječima spaja arhivske videosnimke i fotografije s ovim audiosnimkama te je djelo najnovije produkcije National Geographic Documentary Filmsa. Film Diana: Njezinim riječima premijerno će biti prikazan 6. augusta u 21:55h na National Geographicu.

Tom Jennings iz produkcijske kuće 1895 Films, dobitnice nagrade Peabody (filmovi Challenger Disaster: Lost Tapes; MLK: The Assassination Tapes), izvršni je producent novog dokumentarnog filma koji donosi priču o princezinom emotivnom putovanju počevši od djetinjstva pa sve do braka s princem od Walesa i javnog života pod mikroskopom.

"Misija 'National Geographic Documentary Filmsa' je pružiti gledateljima vrhunske dokumentarne filmove koji govore o povijesnim, provokativnim i globalno važnim pričama, a djelo su najboljih redatelja, producenata i snimatelja", rekao je Tim Pastore, predsjednik Originalnog programa i produkcije National Geographica. "Ovaj film nije iznimka jer pruža novi uvid u život Diane, princeze od Walesa, i njezinu stranu priče, čime nastavljamo našu dugogodišnju tradiciju pružanja gledateljima jedinstvenog uvida u najznačajnije događaje bez ikakvih iznimaka."

Dianu su prozvali Princezom naroda, a malo je javnih osoba koje su i danas toliko voljene i poštovane kao ona. U trenutku kada je ova sramežljiva odgajateljica u vrtiću zapela za oko bogatom prijestolonasljedniku - princu Charlesu, moderna ikona je rođena.

Uz mnoštvo živopisnih detalja, princeza Diana govori o svome životu opisujući okolnosti u kojima se nalazila 1991. godine. Potpuno iskreno i otvoreno iznosi detalje svoje priče koja započinje nesretnim djetinjstvom, pa sve do upoznavanja s princom Charlesom kada je imala samo 16 godina. Tada počinje dramatična priča mlade žene koja se potpuno nenadano zatekla na svjetskoj pozornici. Uz veliki interes novinara i nacije koja je bila očarana romansom iz bajke, Diana je bila potpuno nespremna za slavu koju je stekla.

Dokumentarni film Diana: Njezinim riječima prikazuje princezinu javnu i privatnu stranu te donosi njezine intenzivne i često iznenađujuće misli i osjećaje iz 1991. godine. Diana se prisjeća detalja svog emotivnog vjenčanja, depresije nakon porođaja, bulimije te pobjede nad konstantnim osjećajem tjeskobe koja joj je pomogla da postane globalna humanitarka - slavna, obožavana Princeza naroda.

"Analizirali smo i kronološki poredali važne trenutke njezinog života, a zatim ih upotpunili medijskim izvješćima i arhivskim snimkama toga vremena", dodao je Tom Jennings, izvršni producent filma Diana: Njezinim riječima. "Tijekom čitavog filma slušate misli princeze Diane u vrijeme kada su svi mislili da je njezin život bajka. Ali zapravo, njezin brak i život su se raspadali."

Knjiga National Geographica Sjećanje na Dianu: Život u fotografijama također je od 1. kolovoza dostupna u SAD-u, uz poseban predgovor Dianine prijateljice i autorice Dianine biografije Tine Brown (The Diana Chronicles). Knjiga sadrži više od 100 najpoznatijih fotografija Diane te prisjećanja onih koji su je najbolje poznavali.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
PST: Non-stop

PST: Non-stop

Internacionalni let poprište je bitke između vještog agenta i skupine kriminalaca

Netflixov

Netflixov "Ozark" dobio drugu sezonu

Prva sezona dramske serije s Jasonom Batemanom i Laurom Linney je izašla prije mjesec dana

Sasha Lane se pridružuje novom

Sasha Lane se pridružuje novom "Hellboyu"

Mlada glumica pridružuje se glumačkoj postavi reboota u kojoj se nalaze Milla Jovovich, David Harbour i Ian McShane

Kafa sa John Cleeseom

Kafa sa John Cleeseom

U sklopu programa "Kafa sa..."  u organizaciji SFF-a, svim ljubiteljima komedije, danas se obratio velikan John Cleese

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

Facebook uveo opciju koju su svi željeli

Facebook uveo opciju koju su svi željeli

Korisnici Facebooka sad napokon mogu stavljati gifove u komentare

Prvi trailer za 5. sezonu

Prvi trailer za 5. sezonu "House Of Cards"

Nova sezona napete serije stiže na Netflix 30. maja