Kako je George Clooney upoznao Amal

Autor: | 09. 09. 2017 - 11:35 | 0 komentara

Kako je George Clooney upoznao Amal

S malim odmakom, prvi put otkako je postao otac blizanaca Alexandera i Elle, Clooney je progovorio o trenutku kada je shvatio da želi provesti cijeli život s lijepom Libanonkom.

Ona mu je doslovce ukrala srce, bar bi se tako moglo zaključiti nakon posljednjeg intervjua koji je dao George Clooney, a u kojem je progovorio upravo o njoj – svojoj supruzi Amal Clooney.

“Pomislio sam kako je duhovita i izrazito pametna”, prisjetio se 57-godišnji glumac za Hollywood Reporter trenutka u kojem je upoznao svoju 39-godišnju odabranicu na jezeru Como u Italiji 2013. godine.

“Onda mi je poslala nekoliko fotografija s mjesta na kojem se nalazila, nastavili smo se dopisivati, razgovarati, većinom o tome što se trenutno događa u našim životima. Nakon nekog perioda postalo je itekako jasno da među nama postoji nešto više od samog prijateljstva”, kazao je poznati glumac.

Te iste godine u Londonu par je otišao na svoj prvi službeni izlazak.

“Bio je to dobar prvi izlazak. Otišli smo na večeru. Ona je predložila mjesto. Bio je to restoran koji je bio izrazito trendi i chic. Kada smo izašli, dočekalo nas je pedesetak paparazza, a ona je taj dio odradila poput profesionalca. I tako je sve krenulo”, naveo je Clooney.

Nakon kratkotrajne romanse i spontanog odmora par se vratio u Los Angeles.

“Imao sam u mobitelu tu njenu fotografiju na kojoj se sretno smije gledajući žirafe, koju sam snimio tokom safarija u Keniji. Sam sam sebi rekao – mislim da ću je zaprositi. Proveo sam dvadeset minuta klečeći, čekajući nju da kaže ‘da’, jer je bila u šoku. Strahovao sam da ne pomisli da je prerano za brak, srećom nije se dogodio takav scenarij. Od prvog trenutka nije bilo sumnje da smo stvoreni jedno za drugo i da smo pravi tim. Od tog trenutka naša sreća ne prestaje”, rekao je Clooney.

Lijepa Libanonka i njezin odabranik vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u septembru 2014. godine u Veneciji.

“Brak te promijeni toliko koliko se promijeni svaka osoba kada se ludo zaljubi. U jednom trenu život te druge osobe postane ti važniji od tvog vlastitog. To se nije dogodilo samo nama: to se događa svakoj osobi koja ima sreću da pronađe savršenu osobu. Žao mi je što mi se to dogodilo tek s 50 i nešto godina, ali samo zato što sam mogao provesti puno više vremena s njom”, istakao je Clooney.

Amal i George Clooney prije tri mjeseca postali su roditelji blizanaca – Alexandera i Elle – koji su došli kao kruna njihove ljubavi.

 

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Margot Robbie u filmu

Margot Robbie u filmu "Terminal"

Margot Robbie u filmu "Terminal" utjelovila psihotičnu i fatalnu ljepoticu Annie

Kada se vampiri zaljube i šišmiši padaju s neba

Kada se vampiri zaljube i šišmiši padaju s...

Šta se dogodi kada najpoznatiji vampir u historiji odluči uzeti odmor i malo se opustiti s porodicom i prijateljima

Novi serijal National Geographica

Novi serijal National Geographica "Neobiča...

Will Smith voditelj je filmskog događaja cijenjenog filmaša Darrena Aronofskog i osvajačice brojnih nagrada, producentice Jane Root

Izašao puni trailer za Deadpoola 2

Izašao puni trailer za Deadpoola 2

Nakon nekoliko teasera konačno smo dočekali puni trailer za najspaljenijeg Marvelovog super"junaka"

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"