Operacija kino kreće na turneju

Operacija kino kreće na turneju

Autor: | 09. 11. 2017 - 14:44 | 0 komentara

Operacija kino kreće na turneju sa bh. filmskim ostvarenjem "Žaba", reditelja Elmira Jukića.

Zbog velikog interesovanja za film, koji je osvojio srca publike Sarajevo Film Festivala, čemu najbolje svjedoči i Nagrada publike koja mu je dodijeljena, putujuće kino SFF-a i Obala Art Centar će, u saradnji sa producentskom kućom Refresh, obradovati publiku širom BiH, a prva stanica je Gračanica gdje će se u Bosanskom kulturnom centru film prikazivati 11. i 12. novembra.

Nakon Gračanice slijede Dom kulture Srebrenik (13. i 14. novembar), Bosanski kulturni centar Živinice (15. i 16. novembar), Gradski bioskop Bijeljina (17. i 18. novembar), Dom omladine Zvornik (19. novembar), Kino dvorana Ugljevik (20. novembar), Bioskop centra za kulturu i sport Rogatica (22. novembar), Dom kulture Bratunac (23. i 24. novembar), Bosanski kulturni centar Tuzla (26, 27. i 28. novembar), JU BKC Alija Izetbegović u Kalesiji (29. novembar)...

U svim navedenim gradovima film će se prikazivati u dva redovna termina. Cijena ulaznice za redovne projekcije je 5 KM, a organizatori su se odlučili i ponuditi popularne cijene od 3 KM za organizovane školske projekcije.

Izuzetna glumačka ekipa koju sačinjavaju Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Jednako je bilo i sa istoimenom pozorišnom predstavom Elmira Jukića, koja više od devet godina puni teatre širom bivše Jugoslavije, a publika, kako se to često opisuje, u svojevrsnom emocionalnom rastrojstvu zaboravlja kapute, torbe i ostale lične stvari nakon predstave.

Noseći samo pozitivne utiske sa prethodnih turneja, te ohrabreni zainteresovanošću publike upravo za ovo ostvarenje, ekipa Operacije kino i tokom ove turneje obećava vrhunske projekcije i zagarantovan nezaboravan filmski ugođaj.

Ako svemu dodamo i to da će se turneji, u skladu sa obavezama, pridružiti i ekipa filma kako bi se družili sa publikom u nekim od bh. gradova, sa sigurnošću možemo ustvrditi da ćemo imati jedno od najuzbudljivijih izdanja Operacije kino.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
TV1: The Claim

TV1: The Claim

Priča o irskom imigrantu kojem se zbog pohlepe i prevare sruši život i poslovno carstvo

RTL: Escape Plan

RTL: Escape Plan

Dva najveća akcijska glumca zajedno u onome što rade najbolje – rasturaju!

Drakula odlazi na ljetovanje!

Drakula odlazi na ljetovanje!

Stigao je prvi trailer za film "Hotel Transylvania 3: Summer Vacation" u kojem našim omiljeni animirani junaci odlaze na luksuzno...

Džordž Kluni odustaje od glume

Džordž Kluni odustaje od glume

Holivudsku legendu Džordža Klunija nećemo skoro gledati na velikom platnu

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery” spreman nas je odvesti na posljednju granicu

Nova prijetnja za platformu Android

Nova prijetnja za platformu Android

Sigurnosni stručnjaci Palo Alto Networksa otkrili su golemu ranjivost vezanu uz mobilnu platformu Android

Trailer za drugu sezonu

Trailer za drugu sezonu "Stranger Things"

Svijet se okreće naglavačke u prvom traileru za drugu sezonu serije “Stranger Things”