BiH dobija novi kratkometražni crtani

BiH dobija novi kratkometražni crtani

Autor: | 13. 02. 2018 - 16:01 | 0 komentara

Bosna i Hercegovina dobija novi domaći kratkometražni crtić pod nazivom "Klemzy i prijatelji". Za projekt su zaslužni Edin Hurem, Damir Bašić i Elma Juković koji su osmislili likove, nacrtali ih i "dali im život".

U razgovoru za Klix.ba vesela i mlada ekipa kaže da je crtani film edukativno-zabavnog karaktera s ciljem da djeca kroz zabavne likove izvuku pouku iz svake epizode. Namijenjen je djeci do sedam godina.

"Bavim se animacijom i crtanim filmom pa je ideja došla sama po sebi. Pričali smo o crtanim filmovima uz koje smo odrasli i pomislio sam zašto ne bih probao napraviti i neki bosanski crtani film. Nazvao sam svog dugogodišnjeg prijatelja Damira koji se također bavi animacijom, predstavio mu ideju i on je pristao. Nacrtao sam likove i krenulo je... 'Oživjeli' smo nekoliko smiješnih i simpatičnih likova. Ubrzo nam se pridružila i Elma, što je doprinijelo i ozbiljnosti samog projekta", rekao je Hurem.

Glavni lik serije je Klemzy, veseli dječak s romobilom, te njegova dva najbolja druga - mirna i pametna patkica Silky koja se boji vode i neustrašivi i vragolasti majmunčić Tonda.

"U prvoj sezoni se pojavljuju Luna i mali vanzemaljac Klea s planete Damar. Prva sezona ima 12 kratkih epizoda, odnosno kratkih priča koje prate glavne junake kroz razne šaljive situacije", rekao je Hurem.

Iako nastanak crtanog filma zahtijeva sredstva i velike timove, ova mala ekipa je premostila sve probleme i uložila trud, vrijeme i energiju u nastanak brenda koji će biti prepoznatljiv djeci.

"Crtani je snimljen i na engleskom i njemačkom jeziku. Ko zna, možda neka djeca naprimjer u Brazilu i Francuskoj odrastu uz bh. crtani film, što bi bilo super. Trenutno pripremamo veliku kampanju i prezentaciju našeg projekta", kazali su Hurem, Bašić i Juković.

"Klemzy i prijatelji" napravljen je za TV i internet, a kreiran je i YouTube kanal istog naziva na kojem će djeca moći pratiti nove epizode.

"Trenutno završavamo audio za dvije epizode koje će uskoro ugledati svjetlo dana. Klemzy je već zastupljen i na popularnim društvenim mrežama tako da će djeca lako doći do njega", poručili su kreatori.

Trenutno rade na pronalasku sponzora, a nedavno su imali sastanak s Jes Bailey, osnivačicom jedne od najvećih crowfounding organizacija u Velikoj Britaniji. Riječ je o ekspertici koja je pomagala organizacijama i startupima u prikupljanju novca i kreiranju kampanja, marketingu i izgradnji zajednice. Do sada je kreirala kampanje za više od 50 organizacija prikupivši gotovo 3,5 miliona KM.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Prvi pogled na Netflixov reboot serije Lost in Space

Prvi pogled na Netflixov reboot serije Los...

Obiteljska znanstveno fantastična serija koja je sa svoje tri sezone i ukupno 83 epizode obilježila šezdesete uskoro se vraća na male ekrane.

Treći nastavak novog serijala

Treći nastavak novog serijala "Jurassic Wo...

Studio Universal objavio je kako planira treći nastavak u najnovijem serijalu o avanturama sa dinosaurusima.

Walton Goggins u rebootu

Walton Goggins u rebootu "L.A. povjerljivo"

CBS je za sada naručio pilot epizodu, a Goggins će se naći u ulozi, koju je u originalu igrao Kevin Spacey

Novi trailer za ruski fantasy triler Beyond the Edge

Novi trailer za ruski fantasy triler Beyon...

Objavljen je novi trailer za nadolazeći ruski akcijski fantasy triler Beyond the Edge (Za granyu realnosti)

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"