Martin Scorsese priprema epsku seriju o starim Rimljanima

Martin Scorsese priprema epsku seriju o starim Rimljanima

Autor: | 14. 02. 2018 - 13:27 | 0 komentara

Michael Hirst oduševio je svijet svojom epskom sagom Vikinzi koja je i dan danas među najpopularnijim televizijskim serijama, te kojoj Skandinavija može zahvaliti na brojnim turistima koji je posjećuju upravo zbog serije. Prije desetak godina emitirana je prva epizoda serije Tudori koja je također zaludila svijet, a sada Hirst sprema nešto novo za što će udružiti snage s holivudskim redateljem Martinom Scorseseom, saznaje The Guardian.

Hirst i Scorsese imaju zajedničku opsesiju: Rimljane. Dvojac ima u planu seriju The Caesars koja će donijeti priču o prvim vladarima antičkog Rima, a jedan od prvih likova koje ćemo pratiti jest uspon do moći Julija Cezara. Pilot serije je već napisan, a postoji i predložak za cijelu sezonu. U planu je dramska serija od nekoliko sezona, a snimanje bi trebalo započeti (tek) sljedeće godine u Italiji.

Cilj serije The Caesars je prikazati Julija Cezara kakvim ga do sada nismo vidjeli, kaže Hirst: „U filmovima je obično prikazan kao muškarac srednje dobi koji se bori s gorućim političkim problemima. Nitko nije govorio o njemu dok je bio mlađi, a bio je vrlo zanimljiva i ambiciozna osoba.“

Hirst je još komentirao da je jako uzbuđen zbog ovog projekta, a naveo je kako je Scorsese već godinama pokušavao napraviti televizijsku dramu o Rimljanima: „On iskreno obožava taj period i dosta zna o njemu. Već je komentirao potencijalnu seriju s mojim povjesničarom Justinom Pollardom, a čuo sam ih da su diskutirali o rimskoj poeziji te da su malo pričali na latinskom“, otkrio je. Budući da Hirst ima iskustva i priličnog uspjeha s pretvaranjem povijesti u odlične drame, ne čudi Scorseseov izbor scenarista za projekt. Osim gore spomenutih serija, Hirst je 1998. godine napisao scenarij za film Elizabeta s Cate Blanchett koji je osvojio Oscara, a bio je nominiran u još šest kategorija.

Vikinzi imaju veliki uspjeh u sjevernoj Americi u kojoj seriju prati oko 8 milijuna gledatelja po epizodi. Trenutno se prikazuje peta sezona, a u planu je i šesta. Serija Tudori je imala 4 sezone s ukupno 37 epizoda i osvojila je nekoliko Emmy nagrada te bila nominirana za Zlatni globus.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Prvi pogled na Netflixov reboot serije Lost in Space

Prvi pogled na Netflixov reboot serije Los...

Obiteljska znanstveno fantastična serija koja je sa svoje tri sezone i ukupno 83 epizode obilježila šezdesete uskoro se vraća na male ekrane.

Treći nastavak novog serijala

Treći nastavak novog serijala "Jurassic Wo...

Studio Universal objavio je kako planira treći nastavak u najnovijem serijalu o avanturama sa dinosaurusima.

Walton Goggins u rebootu

Walton Goggins u rebootu "L.A. povjerljivo"

CBS je za sada naručio pilot epizodu, a Goggins će se naći u ulozi, koju je u originalu igrao Kevin Spacey

Novi trailer za ruski fantasy triler Beyond the Edge

Novi trailer za ruski fantasy triler Beyon...

Objavljen je novi trailer za nadolazeći ruski akcijski fantasy triler Beyond the Edge (Za granyu realnosti)

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"