Netflix kupio hrvatske

Netflix kupio hrvatske "Novine"

Autor: | 04. 04. 2018 - 13:31 | 0 komentara

Hvaljena dramska serija Novine, koju je za potrebe prikazivanja na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) pripremila produkcijska tvrtka Drugi plan, prodana je američkoj i svjetskoj mrežnoj videoteci Netflix, čime će postati dostupna u približno 130 država, odnosno na tržištu od gotovo pola milijarde gledatelja.

Prodaja autorskih prava na prikazivanje serije Novine, čiju je prvu sezonu Hrvatska radiotelevizija prikazala 2016. godine, a druga se sezona upravo snima, kruna je višemjesečnih pregovora s tim najvećim svjetskim mrežnim davateljem usluga za prikazivanje filmova i serija, istaknuto je današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici Hrvatske radiotelevizije – glavni ravnatelj Kazimir Bačić, ravnatelj Poslovne jedinice Program Renato Kunić te producenti Nebojša Taraba i Miodrag Sila, redatelj Dalibor Matanić i scenarist Ivica Đikić iz produkcijske tvrtke Drugi plan.

Dolazak toga hrvatskog proizvoda na zahtjevno američko i svjetsko tržište izniman je iskorak Hrvatske radiotelevizije na svjetskoj razini, produkcijske tvrtke Drugi plan, ali i cjelokupne domaće audiozivualne industrije, što je također važan oblik promidžbe Republike Hrvatske.

Veliko nam je zadovoljstvo što se naša dramska serija našla u Netflixovoj ponudi uz bok s nekim od najboljih serija svih vremena. Time smo još jednom dokazali kako možemo i znamo napraviti svjetski konkurentan proizvod te kako sredstva usmjeravamo u najkvalitetnije televizijske sadržaje, istaknuo je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

O uspjehu dramske serije Novine možda najbolje govori činjenica da je Netflix već otkupio i drugu sezonu serije, koja je još u produkciji i čije se emitiranje očekuje u rujnu ove godine. Ovo je ujedno i prva dramska serija na slavenskom jeziku prodana Netflixu. U svjetskoj smo distribuciji, naime, prije Rusije, Poljske, Češke. Veoma je ekskluzivan krug država koje mogu ispuniti njihove kriterije, njih samo sedam, koje uz Sjedinjene Američke Države imaju svoju dramsku serijsku produkciju na Netflixu. To pokazuje da Republika Hrvatska sada ima svoje zasluženo mjesto u svjetskome vrhu, istaknuo je Nebojša Taraba iz produkcijske tvrtke Drugi plan te dodao kako je riječ o velikome uspjehu za hrvatsku audiovizualnu industriju.

Dramska serija Novine samo je u osnovnim crtama priča o odnosima unutar redakcije jednoga dnevnog lista koji mijenja vlasnika, a zapravo se bavi širim problemima poput kriminala, izdaje, nestanka ljudske čestitosti pod pritiskom taštine, prilagodljivosti i egzistencijalnih strahova. Sve se to događa u tjeskobnome okružju širih interesa obavještajnoga podzemlja, krupnoga kapitala i visoke politike u kojemu tajkuni i političari ne prežu ni od čega u borbi za vlast i moć, a u kojemu su novinari i urednici istodobno i statisti i sudionici samih događaja.

Druga sezona, koja se na Hrvatskoj radioteleviziji očekuje ujesen, bavi se predsjedničkim kandidatom Ludvigom Tomaševićem, kojega tumači sjajni Dragan Despot, u njegovoj nemilosrdnoj, gotovo dijaboličnoj borbi za vlast tijekom koje ne preže ni od naručivanja višestrukih ubojstava, čime je inače i završila prva sezona.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Pickbox TV: Sin City

Pickbox TV: Sin City

Film prati nekoliko različitih priča u korumpiranom gradu punom nasilja, zločina...

Trailer za

Trailer za "Hotel Artemis"

Hoće li "Hotel Artemis" biti samo pokušaj kopiranja Johna Wicka ili novi akcijski spektakl?

Carrie Coon u novim

Carrie Coon u novim "Avengersima"

Zvijezda serija "Fargo" i "Preostali" pridružila se glumačkoj ekipi nadolazećeg filma "Avengers: Infinity War"

Budućnost Mad Maxa nesigurna

Budućnost Mad Maxa nesigurna

Zbog sudskog spora između Georgea Millera i Warner Brosa vjerojatno nikad nećemo vidjeti nove nastavke Mad Maxa

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"