Sony predstavio dvije nove serije 4K HDR televizora

Sony predstavio dvije nove serije 4K HDR televizora

Autor: | 04. 04. 2018 - 15:09 | 0 komentara

Sony je predstavio dvije nose serije 4K HDR televizora koje će od ovog proljeća naći na europskom tržištu. Riječ je o serijama XF83 i XF70 koje su opremljene LCD panelima dijagonale od 43 do 70 inča.

Točnije, modeli iz serije XF70 moći će se nabaviti u dijagonalama od 43, 49, 55 i 65 inča, dok su paneli od 60 i 70 inča rezervirani za modele iz XF83 serije. Što se podržanih tehnologija tiče XF70 serija uz 4K HDR rezoluciju podržava i 4K X-Reality PRO, Motionflow XR, ClearAudio+, S-Force Surround, Clear Phase i DSEE tehnologije koje će se pobrinuti za što bolji prikaz slike i što bolju reprodukciju zvuka.

Nadalje, tu je i mogućnost korištenja Wi-Fi mreže za pristup različitim sadržajima preko YouTube, Netflix i sličnim aplikacijama. Dobru podršku za igraće konzole PlayStation 4 i PlayStation 4 Pro nije potrebno posebno isticati budući da sve navedene uređaju u tekstu proizvodi ista tvrtka – Sony.

XF83 serija uz sve gore navedeno ima i dodatne značajke – 4K HDR Processor X1, TRILUMINOS zaslon, Super Bit Mapping 4K HDR, te podršku za glasovno upravljanje, Chromecast i Google Play. Televizori iz obje serije spadaju pod pametne televizore, no XF83 serija je zahvaljujući Android platformi malčice pametnija.

Što se tiče dizajna, obje serije odlikuju se tankim aluminijskim okvirima, mogućnošću boljeg organiziranja kabela (spremanjem unutar postolja, kabeli od prateće opreme i dodatnih uređaja nisu vidljivi).

Sony će na hrvatskom tržištu od svibnja 2018. godine u ponudi imati pametne televizore iz XF70 serije, a od rujna i televizore iz naprednije (Android) XF83 serije. Cijene po kojima će se prodavati za sada nisu poznate.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
LG će dominirati tržištem OLED TV-a i tokom 2018. godine

LG će dominirati tržištem OLED TV-a i toko...

Tvrtka LG Display će tokom 2018. godine zbog rasta potražnje povećati svoje isporuke OLED panela veće dijagonale te će zahvaljujući tome i dalje...

Mi LED Smart TV 4 - Xiaomijev tanki 4K televizor

Mi LED Smart TV 4 - Xiaomijev tanki 4K tel...

Xiaomi je na današnjem događaju New Delhiju pored novih mobitela predstavio i novi televizor – 55-inčni Mi LED Smart TV 4 za kojeg...

Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija se sada može pokrenuti iz samog Facebooka

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX matičnoj ploči

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX ...

X399 Designare EX, koja je već ranije procurjela na nekim fotografijama, predstavlja Gigabyte-ovu premijum X399 matičnu ploču za AMD Threadripper...

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"