Može li se interes gledatelja zadržati pomoću lokalne produkcije?

Može li se interes gledatelja zadržati pomoću lokalne produkcije?

Autor: | 04. 04. 2018 - 15:15 | 0 komentara

New Europe Market, medijski događaj kojem prisustvuju najveći stručnjaci s polja televizije i medija, otkriva vam prvu panel-diskusiju imena „Lov na publiku: Može li lokalna produkcija učiniti razliku“. Glavno pitanje koje će se postaviti panelistima jest je li moguće osnažiti brojke gledanosti javne televizije uz lokalno produciran sadržaj.

Je li sadržaj tajni sastojak koji će zadržati publiku uz FTA kanale?
Iako FTA kanali i dalje glase za najpopularnije i najgledanije, oni stoje pred izazovom u kojem moraju svoje gledatelje zadržati kvalitetnim sadržajem i programom. S druge strane, poklonici Pay-TV-a smatraju kako je VOD jedini način zadržavanja publike koji ide ukorak s trendom, bez obzira na količinu lokalne i javno dostupne produkcije. Osnažene novim tehnologijama, pozicije najvećih FTA kanala u CEE regiji nikada nisu bile sigurnije… Ili?

Prvu panel-diskusiju u Dubrovniku moderirat će Gün Akyuz, research editor iz C21 Medije, cijenjene međunarodne publikacije posvećene televizijskoj industriji.

Raspravu će održavati intrigantnom i dinamičnom generalni direktor slovačke TV Markize Matthias Settele, direktor razvoja programa i formata Češke televizije Jan Maxa, predsjednik Uprave RTL Hrvatske Henning Tewes, glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić te Gabriella Vidus, direktorica RTL Mađarske, i direktor Antenna Internationala Pete Smith.

Upoznajte ključnog igrača međunarodnoga medijskog biznisa
Jedan od istaknutijih panelista, Pete Smith, direktor Antenna Internationala koji vodi i Antenninu europsku mrežu, u posljednjih nekoliko godina usredotočio se na brzi medijski rast u Istočnoj Europi i ulaganje u programske i digitalne tvrtke:

„Budući da se pojavljuju nove platforme i obuhvaćaju jedinstveni i autohtoni sadržaj, zaista vjerujem da ulazimo u zlatno doba proizvodnje lokalnog sadržaja“, rekao nam je Pete Smith o tematici prve panel-diskusije na ovogodišnjem NEM-u.

Pete je bio zadužen za distribuciju filma i televizije, televizijsku produkciju i kanale. Često je predstavljao strateške i financijske probleme Upravi i odabirao i predstavljao sve M & A transakcije. Pete je donio rast od 44% tijekom tri godine i dovršio akvizicije u Japanu, Jugoistočnoj Aziji i Istočnoj Europi. Također je povisio broj kanala s 12 na 70 i izgradio posao s Pay-TV kanalima vrijedan 500 milijuna dolara. Produkcijski uspjesi uključuju Downton Abbey, Whitechapel i Zakon i red: UK (tri od pet ITV-jevih najboljih dramskih serija).

Rezervirajte svoju akreditaciju već danas
Ovogodišnje, šesto po redu izdanje NEM-a s renomiranim stručnjacima iz medijskog svijeta nemjerljivog iskustva održat će se od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku, a uz panele, market i screeninge svi gosti NEM-a uživat će na već tradicionalnim partyjima i neformalnim druženjima. Rezervirajte svoju akreditaciju i smještaj već danas preko stranice.

www.neweumarket.com.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Pickbox TV: Sin City

Pickbox TV: Sin City

Film prati nekoliko različitih priča u korumpiranom gradu punom nasilja, zločina...

Trailer za

Trailer za "Hotel Artemis"

Hoće li "Hotel Artemis" biti samo pokušaj kopiranja Johna Wicka ili novi akcijski spektakl?

Carrie Coon u novim

Carrie Coon u novim "Avengersima"

Zvijezda serija "Fargo" i "Preostali" pridružila se glumačkoj ekipi nadolazećeg filma "Avengers: Infinity War"

Budućnost Mad Maxa nesigurna

Budućnost Mad Maxa nesigurna

Zbog sudskog spora između Georgea Millera i Warner Brosa vjerojatno nikad nećemo vidjeti nove nastavke Mad Maxa

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"