Touch

Autor: Sanela Čičić | 28. 01. 2012 - 09:13 | 0 komentara

Touch

Prije tri dana je na američkoj mreži Fox prikazana pilot epizoda nove nadnaravne drame pod nazivom Touch.

Činjenica da je autor serije Tim Kring, čovjek koji je zaslužan za popularnu naučnofantastičnu seriju Heroes, je mnogo obećavala. Dodajte tome još i činjenicu da glavnu ulogu tumači Kiefer Sutherland, a da se uz njega u seriji pojavljuje i Danny Glover, i eto recepta za uspjeh.

Dakle, serija govori o Martinu Bohmu (Kiefer Sutherland), ocu autističnog jedanaestogodišnjeg dječaka Jakea (David Mazouz) koji nikada nije progovorio ni riječ i ne dozvoljava nikome da ga dodiruje. Jake ima jednu opsesiju a to su brojevi. Ono što će uskoro Martin saznati jeste da Jakeovo konstantno ispisivanje brojeva ima dublje značenje.

Pilot epizoda je počela pomalo sporo, zbog čega možda i pomislite prekinuti gledanje, međutim gore navedeni aduti serije su ipak dovoljan razlog da se pruži još jedna šansa. Paralelno se prikazuje par različitih priča, koje su opet na jedan način povezane, međutim postoji nada da neće svaka epizoda izgledati tako. Zbog konstantnog prisustva brojeva, šablona, i povezanosti svih varijabli u univerzumu, imate osjećaj da bi se u svakom momentu mogao niotkud pojaviti Charlie Eppes, matematički genije iz serije Numb3rs.

U pravo vrijeme se situacija zagrijava zanimljivim zapletom, koji zatim uspijeva održati pažnju do kraja. Kraj prve epizode možda pomalo klišej pogotovo za one koji su emotivni, ali u svakom slučaju razlog da se pogleda i naredna epizoda.

Keifer je u svojoj ulozi solidan, iako je lik kojeg igra dosta drugačiji od onih na koje smo navikli. Ipak je Sutherland čovjek kojeg najbolje pamtimo po ulogama negativaca, ako se izuzme Jack Bauer (24).

Glover bi skoro prošao neprimjetno da nije bio iščekivan. On glumi profesora Arthura DeWitta, stručnjaka za djecu koja su nadarena kada su u pitanju brojevi.

Opća ocjena pilot epizode je 7, dakle nije pretjerano oduševila, ali ipak postoji razlog za dalje praćenje.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI

"Penny Dreadful" dobiva novi život

Nakon naglog i neočekivanog zavšetka serije s krajem 3. sezone "Penny Dreadfull" se vraća kao strip

HBO recenzija: Igra prijestolja

HBO recenzija: Igra prijestolja

Dovoljan je tek jedan pogled na (poveću) vanjštinu Martinovog serijala "Pjesma vatre i leda" da bismo naslutili koliko je golem...

HBO: The Borgias

HBO: The Borgias

Od juna mjeseca gledajte uzbudljivu dramu The Borgias na HBO-u

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"