Formirana United Group

Formirana United Group

Autor: Miralem Mehulj | 24. 04. 2013 - 12:51 | 0 komentara

Na današnjoj konferenciji za medije, kompanija Telemach je objavila formiranje United Group, grupacije vodećih pay-TV operatora u jugoistočnoj Evropi.

United Group, koju pored Telemacha BiH čine i Telemach Slovenija i SBB Srbija, najveći kablovski operatori u Sloveniji i Srbiji, Total TV, najveća DTH platforma u regiji i još oko 15 manjih firmi u većinskom vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners i Evropske banke za obnovu i razvoj - EBRD.

Otvarajući konferenciju za novinare, Robert Knorr, Senior partner Mid Europa Partners, istakao je da su od 2007. godine, kada su izvšili početno investiranje kupovinom SBB-a, a nakon toga i Telemacha u Sloveniji i Telemacha u našoj zemlji, transformisali lidere kablovske televizije u dio velike regionalne pay-TV platforme.

Do danas ove kompanije zajedno imaju više od 1,65 miliona rezidencijalnih i biznis korisnika različitih usluga. Grupa posjeduje jedinstvenu infrastrukturu koja pokriva veliki dio BiH, Slovenije i Srbije, što zajedno sa magistralnim vodovima koji spajaju Sarajevo, Beograd, Zagreb i Ljubljanu čine više od 10.000 km optičke mreže.

Na konferenciji je govorio i Cameron Munter, bivši američki diplomata i dobar poznavalac prilika u regionu. Munter je istakao da se sa zadovoljstvom vraća u region i Sarajevo kao viši savjetnik Upravnog odbora United Group. Munter vjeruje u svjetlu budućnost ovog regiona, gdje će kompanije kao što su Telemach i SBB, pokazati put na kome će svi u regionu pronaći dobre strane zajedničkog rada.

"Moderna ekonomija zahtjeva inovativnost i kreativnost u idejama, procedurama i sadržajima, koje one posjeduju. Ponosan sam što sam dio tima United Group, koja brine o krajnjem korisniku i donosi kvalitetne usluge", izjavio je bivši američki diplomata Cameron Munter.

Na kraju konferencije novinarima se obratio i Željko Batistić, direktor Telemacha u našoj zemlji, koji je istakao sve prednosti formiranja ove grupacije.

"Samo u 2012. godini kao grupa smo ostvarili 180 miliona eura prihoda. Zajednička ulaganja su iznosila više od 50 miliona eura i nastavljamo istim tempom. Vodeći smo provideri TV sadržaja u okviru svojih teritorija, Telemach u BiH, SBB u Srbiji, Telemach u Sloveniji i Total TV u svim zemljama bivše Jugoslavije. Veličina grupe i zajedničko iskustvo nam donose benefite, kako u mogućnosti direktnog pregovaranja sa vlasnicima prava televizijskih sadržaja tako i u ulaganju u najnoviju tehnologiju", izjavio je Batistić.

Generalni direktor Telemacha u BiH je dodao da se u grupi naporno radi na tome da svi programi budu na lokalnom jeziku.

"Sastavili smo timove sa najboljim ljudima iz grupe, koji su uključeni u pravljenje strategije u svom domenu za sva tržišta", kazao je Bataistić.

Batistić je, kao prve benefite za korisnike nakon objavljivanja udruživanja, najavio da će već od 1. maja ove godine svi korisnici međusobno moći potpuno besplatno razgovarati fiksnim telefonom u okviru mreža Telemach BiH, SBB-a i Telemach Slovenije.

"Ovakovom praksom, brigom o krajnjem korisniku, kvalitetom i raznovrsnošću usluga, Telemach i  United Group ostaju na putu rasta kao najznačajniji provideri telekomunikacijskih usluga u svim zemljamama regiona", rekao je za kraj Željko Batistić, direktor Telemacha u BiH.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI

HBO 2: Thor: Ragnarok

Samo moćni Thor može zaustaviti Ragnarok i potpuno uništenje asgardske civilizacije

TV1: Lost Junction

TV1: Lost Junction

Slučajni došljak u provincijskom gradiću pomaže ljubaznoj mještanki da dođe do svog novca

TV1: Hansel & Gretel: Witch Hunters

TV1: Hansel & Gretel: Witch Hunters

Ivica i Marica su se iz uplašene dječice pretvorili u neustrašive lovce na vještice

HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

Službeno je! HBO je nakon zelenog svjetla za pilot, koji je očito zadovoljio naručio prvu sezonu superherojske serije Watchmen.

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"