Iz GSS Media odgovorili Šolaku

Autor: TeVe | 30. 08. 2014 - 00:27 | 0 komentara

Iz GSS Media odgovorili Šolaku

GSS Media iz Beča saopštila je kako će njeni sadašnji ali i budući korisnici i dalje nesmetano moći da prate kompletnu ponudu TV kanala i ostalih usluga kao i do sada.

"Napominjemo da GSS Media ima regularno potpisane ugovore i date saglasnosti za emitovanje TV programa koji su u ponudi. Smatramo da konkurentska kuća koja je podnijela krivičnu prijavu protiv nas, jedino takvim "niskim" pokušajima misli da bi možda ostvarila apsolutnu dominaciju na tržistu", saopšteno je iz GSS Media.

Podsjećamo da je MUP Srbije objavio da je rasvjetlio slučaj "u kojem je firma GSS Media oštetila kompaniju SBB za više miliona eura reemitovanjem televizijskih kanala, bez odobrenja nosioca autorskih prava".

"GSS Media sa sjedištem u Beču je, putem dva call centra, u Beogradu i Nišu, nalazila klijente i prodavala im pakete za gledanje televizijskih kanala sa teritorija bivših jugoslovenskih republika i šire. Program su pratili preko interneta, putem GSS IPTV BOX-a, koji je nudio 180 kanala, po cijeni od 145,90 eura za aktiviranje usluge i mjesečnoj pretplati od 15,90 eura", navela je policija.

Međutim, u GSS Media su uvjereni da e-mailovima koje trenutno iz SBB-a Dragana Šolaka šalju GSS Media korisnicima, pokušavaju na sve načine da ih privole da postanu njihovi korisnici, nudeći im besplatnu zamjenu za GSS-ov STB kao i 2 mjeseca gratis gledanja.

"Budući da u obraćanju našim korisnicima tvrde da se u GSS Media paketu mnogi programi reemituju nelegalno, a da za to nemaju nijedan dokaz, niti imaju pravo da iznose ovakve tvrdnje u predistražnoj fazi postupka, podsjećamo da na ovaj način čine neovlašteno objavljivanje informacije koja nije tačna, što će se i u daljem toku postupka i dokazati. Molimo odgovorna lica konkurentske kompanije da objave demant u roku od 24 sata, jer ćemo u suprotnom biti primorani da ovu stvar procesuiramo pred sudom i zatražimo naknadu štete", navodi se u saopštenju GSS Media iz Beča.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Pet novih satelita Eutelsata do 2019.

Pet novih satelita Eutelsata do 2019.

Francuski satelitski operater Eutelsat planira do 2019. godine lansirati pet novih telekomunikacijskih satelita

U Hrvatskoj starta Laudato TV

U Hrvatskoj starta Laudato TV

Na sam Božić s emitiranjem počinje Laudato TV, katolička TV, koja će se emitovati i u BiH

Pickbox u m:tel Open ponudi

Pickbox u m:tel Open ponudi

SVOD servis osigurao distribuciju preko m:tel-ove IPTV platforme u BiH

RTL predstavio tri nova kanala

RTL predstavio tri nova kanala

RTL Televizija u eter pustila tri nova specijalizirana kanala RTL Crime, RTL Passion i RTL Living

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"