Google stvorio novu aplikaciju

Autor: | 03. 05. 2017 - 12:30 | 0 komentara

Google stvorio novu aplikaciju

Svi oni koji su se okušali u fotografiranju, shvatili su da je noćno fotografiranje jedna posebna kategorija u kojoj ništa ne ide kako su zamislili.

Nažalost, noćni uvjeti traže jednu posebnu razinu znanja i iskustva, a dobivanje kvalitetne fotografije noću iznimno je zahtjevan posao.

Ipak, u Google-u je nedavno nastala jedna aplikacija koja bi mogla jednom zauvijek promijeniti način na koji nastaju noćne fotografije super kvalitete. Da vas previše ne obradujemo, radi se tek o testnoj aplikaciji, koja je vrlo vjerovatno još jako daleko od javne objave.

Google često organizira interne izazove u Google Research labu, a upravo je na taj način nastala i ranije spomenuta aplikacija. Naime, Florian Kainz došao je na ideju da načini aplikaciju pomoću koje će noćno fotografiranje iz mukotrpnog posla prerasti u pravo jednostavno zadovoljstvo.

Da bi to uspio morao je razraditi neke taktike koje koriste noćni fotografi. Zanimljivo, jedna od najvažnijih stvari koje koriste takvi fotografi je stativ, pomoću kojeg se pokušava što je više moguće smanjiti šum na slici.

No, Kainz je došao na ideju da iskoristi ‘burst’ način fotografiranja, prilikom čega je okinuo čak 64 fotografije. Nakon obrade te se fotografije spojene i u potpunosti očišćene od šuma. Tu ideju uspješno je pretvorio u aplikaciju, koja prema svemu sudeći funkcionira vrlo dobro.

Nažalost, aplikacija je u ranoj beta fazi i pravo je pitanje hoće li se i kada pojaviti na tržištu. Vjerujemo da aplikacija ima potencijala jer mnogo je onih koji bi željeli okinuti pokoju noćnu super fotografiju.

Ako aplikacija to uspješno može odraditi, to bi maknulo potrebu za kvalitetnim fotoaparatima i skupocjenom opremom, jer bi se super noćna fotka mogla izraditi već pomoću pametnog telefona.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Mi LED Smart TV 4 - Xiaomijev tanki 4K televizor

Mi LED Smart TV 4 - Xiaomijev tanki 4K tel...

Xiaomi je na današnjem događaju New Delhiju pored novih mobitela predstavio i novi televizor – 55-inčni Mi LED Smart TV 4 za kojeg...

Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija se sada može pokrenuti iz samog Facebooka

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX matičnoj ploči

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX ...

X399 Designare EX, koja je već ranije procurjela na nekim fotografijama, predstavlja Gigabyte-ovu premijum X399 matičnu ploču za AMD Threadripper...

Zabljesni uz svoj novi Alcatel!

Zabljesni uz svoj novi Alcatel!

Jesenje vrijeme boji život najljepšim bojama. 

 
Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"