Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Prvi trailer za “Star Trek: Discovery”

Autor: | 18. 05. 2017 - 15:25 | 0 komentara

„What you have done out there at the edge of Federation space?“ Pitanje je to koje Sarek postavlja svojoj pokćerki (?), časnici Burnham u netom objavljenom teaser traileru za nadolazeći „Star Trek: Discovery“. Ovo pitanje lako bi moglo biti upućeno svima nama pa i Star Treku kao takvom, jer možda je teško vjerovati, ali Star Trek na malim ekranima nismo imali prilike gledati punih dvanaest godina. Nakon više od desetljeća čekanja i nakon svih odgoda i problema s produkcijom najnovije iteracije ove megapopularne franšize čini se da Discovery samo što nije porinut. A sudeći po ovom traileru ili bolje reći teaseru, izgleda da će se čekanje isplatiti.

Video je kratak, ali pun detalja i scena za koje ne sumnjam da će se diskutirati u narednim tjednima. Tako imamo prvi dobar pogled na glavnu glumicu, Sonequu Martin Green koja će glumiti prvog časnika Michaela Burnhama. Sudeći po scenama sa Sarekom (James Frain), Burnham je kontrast Spocku, čovjek kojeg su odgojili Vulkanci, i koji je poprimio njihove običaje i ideje. Izgleda da će upravo ta bitka između dva identiteta biti jedna od niti radnje u Discoveryju. Također dobili smo dobar pogled na članove posade, pogotovo kapetanicu Philippu Georgiou (Michelle Yeoh), zapovjednicu broda Shenzou, i Saru (Doug Jones), novog aliena, koji ima neobičan i bizaran dar da osjeti smrt.

A smrt iliti opasnost dolazi u obliku Klingonaca, čiji će (re)dizajn izazvati diskusije među fanovima. Teaser nam nije dao odgovor jesu li to arhaični Klingonci, koji su spominjani i prije početka snimanja. U svakom slučaju ostavljaju dojam opasnog neprijatelja u pravom duhu Treka. Osim Klingonaca, video daje kratak uvid u ostale aliene i robote kakve smo mogli samo zamisliti prije 12 godina. Trailer obiluje akcijskim scenama, odličnim vizualnim efektima, ali i Trek filozofijom po kojoj je serijal poznat. Dizajn setova i rekvizita je mješavina starog i novog. Tako možemo vidjeti old school trikorder iz TOS-a, kao i deflektor Shenzoua koji je sličan onom na Enterprise NX-01. Uniforme su isto veoma slične onima iz Enterprisea. S druge strane, displayi na komandom mostu su bliži estetici omraženog JJ Treka, a trailerom se provlači još omraženiji lens flare (koji je čini se trenutno u modi).

Posebno zanimljivo je naglasiti početnu scenu na pustinjskom planetu koja je kako smo saznali snimana na vanjskoj lokaciji, i to ni manje ni više nego u Jordanu. Kako je takva informacija ostala skrivena tako dugo je misterij (HBO bi možda mogao učiti od CBS-a), ali veselimo se raznolikosti lokacija u seriji.

Paradoksalno, ono čega u teaseru nema je titularni brod, USS Discovery, kao i njegov kapetan Lorca, kojeg igra Jason Issac. No sigurni smo da CBS to čuva za glavni događaj, nadolazeći SDCC, gdje će biti predstavljen pravi trailer. Osim samog teasera, CBS je objavio vijest o produženoj sezoni od 15 epizoda, kao i o pratećem showu „Trek talk“. Tako da s nestrpljenjem očekujemo porinuće u jesen. Jer vrijeme je da napustimo rub Federacijskog prostora i hrabro zakoračimo kamo nitko prije nije kročio…

 

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće pr...

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Zašto je The Expanse jedna od najboljih SF serija

Zašto je The Expanse jedna od najboljih SF...

Ako volite SF žanr i uzbudljive priče s radnjom u svemirskim prostranstvima, The Expanse jednostavno trebate pogledati.

Promo fotografije za

Promo fotografije za "Kralj Arthur: Legend...

Akcijska avantura uskoro stiže u kina pa iz Warner Bros.-a stižu prigodni promo materijali

Prve službene fotke iz novog

Prve službene fotke iz novog "Kingsmana"

Osim Eggsyja iz prvog filma možemo vidjeti kako izgledaju Channing Tatum, Halle Berry i Jeff Bridges

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"