Operacija kino kreće na turneju

Operacija kino kreće na turneju

Autor: | 09. 11. 2017 - 14:44 | 0 komentara

Operacija kino kreće na turneju sa bh. filmskim ostvarenjem "Žaba", reditelja Elmira Jukića.

Zbog velikog interesovanja za film, koji je osvojio srca publike Sarajevo Film Festivala, čemu najbolje svjedoči i Nagrada publike koja mu je dodijeljena, putujuće kino SFF-a i Obala Art Centar će, u saradnji sa producentskom kućom Refresh, obradovati publiku širom BiH, a prva stanica je Gračanica gdje će se u Bosanskom kulturnom centru film prikazivati 11. i 12. novembra.

Nakon Gračanice slijede Dom kulture Srebrenik (13. i 14. novembar), Bosanski kulturni centar Živinice (15. i 16. novembar), Gradski bioskop Bijeljina (17. i 18. novembar), Dom omladine Zvornik (19. novembar), Kino dvorana Ugljevik (20. novembar), Bioskop centra za kulturu i sport Rogatica (22. novembar), Dom kulture Bratunac (23. i 24. novembar), Bosanski kulturni centar Tuzla (26, 27. i 28. novembar), JU BKC Alija Izetbegović u Kalesiji (29. novembar)...

U svim navedenim gradovima film će se prikazivati u dva redovna termina. Cijena ulaznice za redovne projekcije je 5 KM, a organizatori su se odlučili i ponuditi popularne cijene od 3 KM za organizovane školske projekcije.

Izuzetna glumačka ekipa koju sačinjavaju Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Jednako je bilo i sa istoimenom pozorišnom predstavom Elmira Jukića, koja više od devet godina puni teatre širom bivše Jugoslavije, a publika, kako se to često opisuje, u svojevrsnom emocionalnom rastrojstvu zaboravlja kapute, torbe i ostale lične stvari nakon predstave.

Noseći samo pozitivne utiske sa prethodnih turneja, te ohrabreni zainteresovanošću publike upravo za ovo ostvarenje, ekipa Operacije kino i tokom ove turneje obećava vrhunske projekcije i zagarantovan nezaboravan filmski ugođaj.

Ako svemu dodamo i to da će se turneji, u skladu sa obavezama, pridružiti i ekipa filma kako bi se družili sa publikom u nekim od bh. gradova, sa sigurnošću možemo ustvrditi da ćemo imati jedno od najuzbudljivijih izdanja Operacije kino.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

Službeno je! HBO je nakon zelenog svjetla za pilot, koji je očito zadovoljio naručio prvu sezonu superherojske serije Watchmen.

Prvi trailer za novu sezonu

Prvi trailer za novu sezonu "Kronika Times...

"Kronike Times Squarea" - trailer za drugu sezonu otkriva vremenski skok od pet godina u HBO seriji

Stallone ipak neće režirati

Stallone ipak neće režirati "Rambo 5"

Adrian Grunberg izabran kao redateljska zamjena za Stallonea u nadolazećem nastavku serijala - "Rambo 5"

Viasat History donosi najveće trenutke povijesti

Viasat History donosi najveće trenutke pov...

Povijesni kanal donosi dvije uzbudljive i ekskluzivne dokumentarne serije "The Story of Europe" i "Pompeii: Countdown to...

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"