Zimske olimpijske igre u programu BHT1

Autor: | 08. 02. 2018 - 16:26 | 0 komentara

Zimske olimpijske igre u programu BHT1

BHRT je, u vrlo teškim okolnostima i uz ogromne napore, uspio obezbijediti televizijska prava za prijenos 23. zimskih olimpijskih igara Pyeongchang 2018.

Gledatelji Televizije Bosne i Hercegovine (BHT 1) će od 9. do 25. februara svakodnevno moći pratiti najzanimljivija natjecanja u direktnim prijenosima i snimcima, u noćnim, jutarnjim i ranim popodnevnim satima, u više od 150 sati emitovanja olimpijskih sadržaja, saopćeno je iz Pres službe BHRT.

Prijenos ceremonije svečanog otvaranja će biti u petak od 12.00, a prijenosi takmičenja počinju u subotu već od 8.15 sati.

Iako je do sada bila praksa da prijenosi ovakvih natjecanja budu samo na javnim servisima, tržište se umnogome promijenilo. U "utrku" sada mogu ući i druge tv stanice, koje nisu javni servisi, jer i ovdje novac igra veliku ulogu. No, zahvaljujući racionalnom poslovanju te građanima koji redovno plaćaju RTV taksu, BHRT sada može dio sredstava uložiti u program.

Iako je kupovina tv prava za ZOI bila neizvjesna do samog kraja, BHRT je zadovoljan što će građani BiH na svom javnom servisu moći pratiti nastupe bh. predstavnika, ali i velike sportske zvijezde.

U olimpijskom rasporedu, u Pyeongchangu ali i Gangneungu i Jeongseonu, naći će se sedam sportova i 15 disciplina: skijanje, klizanje, hokej, sankanje, bob, karling i biatlon.

Bosna i Hercegovina participirat će među više od 6.000 sportista iz više od 90 država sa četiri takmičara u alpskim i nordijskim disciplinama, a čast da na ceremoniji otvaranja ponese zastavu naše zemlje pripala je mladoj Elvedini Muzaferija. Uz nju će nastupiti, u alpskim disciplinama još Emir Lokmić, te Tanja Karišik i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju, saopćeno je iz Press službe BHT 1.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
HBO 2: Sin City

HBO 2: Sin City

Film prati nekoliko različitih priča u korumpiranom gradu punom nasilja, zločina...

RTL: Non-stop

RTL: Non-stop

Internacionalni let poprište je bitke između vještog agenta i skupine kriminalaca

Sci-Fi: Jurassic Park

Sci-Fi: Jurassic Park

Remek djelo Stevena Spilberga o čudnovatom parku kloniranih dinosaura

Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s Normanom Reedusom

Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s N...

Nemačko-američka glumica Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s momkom Normanom Reedusom, zvijezdom popularne serije "Walking Dead.

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"