Givens nastavlja borbu protiv kriminala!

Givens nastavlja borbu protiv kriminala!

Autor: | 12. 02. 2018 - 13:05 | 0 komentara

Doma TV na male ekrane premijerno donosi šestu sezonu nagrađivane kriminalističke serije Pravednik, o tihome čuvaru zakona koji se u malom gradiću stalno susreće s opasnosti i kriminalom. U ovoj sezoni rivalstvo Raylana i Boyda dodatno zakompliciraju izdaje, spletke i veliki plan pljačke.

Šesta sezona kriminalističke serije od 17. februara na Doma TV-u!

Savezni šerif Raylan Givens (Timothy Olyphant) čuvar je zakona, a pravdu istjeruje na način da je uvijek on meta kriminalaca te se često nađe u sukobu s nadređenima. Progone ga duhovi prošlosti te iz Miamija stiže u Kentucky, u maleni gradić u kojem je rođen i gdje se sad bavi poslom koji mu najbolje ide. Trudi se riješiti sve probleme i kriminalcima pokazati gdje im je mjesto.

Šesta sezona serije Pravednik započinje s Raylanovim sudjelovanjem u slučaju RICO protiv Boyda radi kojeg je odvojen od novorođene kćeri. Ava, kao Raylanov doušnik, ne želi otkrivati informacije o Boydu iako zna kako će ju to vratiti u zatvor. Ipak, odluči sudjelovati pa pomaže Raylanu sakupiti potrebnu dokumentaciju o Boydu, no ujedno igra i dvostruku igru što je dovede do bezizlazne situacije.

U finalu sezone dolazi do otvorene vatre s obje strane, no Boyd uspije pobjeći, dok Avu uhvati policija. U sukobu s Boonom Raylan dobije metak u šešir, no Boona pogodi u prsa te on umre. Provjeravajući svoju ranu, Raylan vidi kako Ava uzima njegov auto te bježi. Svi nastave sa životom te nas serija vodi 4 godine unaprijed, gdje Raylan svaki trenutak provodi s kćerkicom, a Ava živi mirnim životom na ranču sa svojim sinom za kojeg Boyd ne zna.

U šestoj sezoni kulminirat će Raylanovo i Boydovo rivalstvo koje dodatno zakompliciraju Avina izdaja, spletke Averyja Markhama i plan da ga opljačkaju Boyd, Wynn Duffy i Markhamov tajni protivnik.  Boyd uspije opljačkati Markhama, ali Raylanov plan da ga uz Avinu pomoć uhvati završava tragičnim posljedicama. Raylanov posao, život i budućnost ugroženi su kao nikad.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
HBO 2: Sin City

HBO 2: Sin City

Film prati nekoliko različitih priča u korumpiranom gradu punom nasilja, zločina...

RTL: Non-stop

RTL: Non-stop

Internacionalni let poprište je bitke između vještog agenta i skupine kriminalaca

Sci-Fi: Jurassic Park

Sci-Fi: Jurassic Park

Remek djelo Stevena Spilberga o čudnovatom parku kloniranih dinosaura

Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s Normanom Reedusom

Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s N...

Nemačko-američka glumica Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s momkom Normanom Reedusom, zvijezdom popularne serije "Walking Dead.

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"