Mi LED Smart TV 4 - Xiaomijev tanki 4K televizor

Mi LED Smart TV 4 - Xiaomijev tanki 4K televizor

Autor: | 15. 02. 2018 - 17:40 | 0 komentara

Xiaomi je na današnjem događaju u New Delhiju osim novih mobitela predstavio i jedan novi televizor iz svoje Mi TV serije. Riječ je o 55-inčnom Mi LED Smart TV 4 modelu za kojeg ponosno ističu kako se radi o najtanjem LED TV-u na svijetu.

Naime, debljina na najtanjem dijelu televizora je samo 4,9 milimetara. No, pri dnu ghe se nalazi sva elektronika je ipak nešto deblji – 48 milimetara. Težina televizora zajedno s postoljem je 17,8 kilograma.

Najtanji ili ne, Mi LED Smart TV 4 se odlikuje s 55-inčnim panelom 4K rezolucije i PatchWall sustavom kojeg je razvila sama tvrtka kako bi svojim korisnicima omogućila što bolje iskustvo korištenja. Naime, PatchWall je tvrtkin AI s mogućnošću učenja što u konačnici rezultira prikazivanjem sadržaja relevantnog za svakog korisnika ponaosob.

Mi LED Smart TV 4 ima Amlogicov 64-bitni procesor sa četiri jezgre i brzine 1,8 GHz, 2 GB RAM-a i 8 GB podatkovnog prostora (eMMC). Od portova na raspolaganju su 3 HDMI porta, 2 USB porta (1x USB 2.0, 1 x USB 3.0) te jedan LAN port (100 Mbps). Shodno vremenu nije izostala ni podrška za Dolby, DTS, Wi-Fi i Bluetooth tehnologije. Potonja se još koristi za upravljanje televizorom putem daljinskog upravljača.

Kad smo kod daljinskog napomenimo kako je isti minimalističkog dizajna – ima tek 11 tipki. Istim daljinskim upravljačem je moguće upravljati kako televizorom tako i tvrtkinim TV Boxovima. Što se sadržaja tiče, Xiaomi je naveo kako je dogovorio suradnju s različitim tvrtkama (Voot, Hungama Play, Sony Liv i dr.) koje će zajedno osigurati više od 500 hiljada sati različitih sadržaja od čega će 80% njih biti besplatno.

Detaljne specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača (link na pojedinim mobilnim uređajima ne radi). Prodaja kreće od 22. februara po cijeni od oko 500 eura.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija uvodi novosti

Instagram aplikacija se sada može pokrenuti iz samog Facebooka

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX matičnoj ploči

Novi detalji o Gigabyte X399 Designare EX ...

X399 Designare EX, koja je već ranije procurjela na nekim fotografijama, predstavlja Gigabyte-ovu premijum X399 matičnu ploču za AMD Threadripper...

Zabljesni uz svoj novi Alcatel!

Zabljesni uz svoj novi Alcatel!

Jesenje vrijeme boji život najljepšim bojama. 

 
EON od 5. 9. mijenja D3GO

EON od 5. 9. mijenja D3GO

United Grupa i Telemach lansiraju TV platformu najnovije generacije EON

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"