Discworld: Nakon nekoliko godina tišine

Discworld: Nakon nekoliko godina tišine

Autor: | 07. 03. 2018 - 15:35 | 0 komentara

Pratchettov Discworld već je, uspješno i manje uspješno, adaptiran za televiziju, ali The Watch bi mogao biti prvo baš odlično djelo.

Već nekoliko godina šuška se oko moguće nove adaptacije Pratchettovih djela za televiziju. Za sljedeću godinu Amazon već priprema Good Omens s Michaelom Sheenom i Davidom Tennantom, a BBC je potvrdio kako je nakon nekoliko godina tišine – na red konačno opet došao The Watch. Serija je u razvoju još od 2011.

Deadline potvrđuje da je Simon Allen (The Three Muskeeters, nadolazeći Das Boot) angažiran za scenarista i producenta šestodijelne prve sezone serije o dogodovštinama policije najvećeg grada Discworlda, Ankh-Morpork. Pratchett se kroz osam nastavaka svojeg stvaralaštva o Discworldu bavio junacima Straže korumpiranog, prljavog, nasilnog, ali i nevjerojatno duhovitog i živopisnog Ankh-Morporka.

BBC će seriju raditi u suradnji s Pratchettovom produkcijskom kućom Narrativijom koju je osnovao 2012. upravo zbog svojih adaptacija svojih djela u druge medije. Discworld je nekoliko puta uspješno i manje uspješno ugledao male ekrane, a bolje adaptacije su one koje je Sky One radio. Prije nešto više od deset godina za Božić je emitiran Hogfather, a The Colour of Magic i Going Postal napravljeni su nešto kasnije. Sve tri adaptacije su emitirane u dvije dugačke televizijske epizode i sve tri adaptacije zorno su prikazale koliko je teško prenijeti Pratchettove ideje na ekran i koliko su duboko u papir i riječ utkane same šale, metafore i igre riječima.

Discworld je magnum-opus Terryja Pratchetta i serijal koji kroz više od 40 djela kroz mnogobrojne alegorije podbada i satirizira društvene norme, vjerovanja i ljudsko postojanje i ponašanje. Ime svijeta dolazi od činjenice da njegovi stanovnici žive na velikom disku koji leži na leđima četiriju divovskih slonova koji stoje na divovskoj kornjači, velikoj A’Tuin, koja pliva kroz svemir.

Sir Terry Pratchett umro je 2015., u 66. godini života, nakon duge borbe s Alzheimerovom bolesti. BBC nije najavio kada će The Watch biti spreman.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
HBO 2: Sin City

HBO 2: Sin City

Film prati nekoliko različitih priča u korumpiranom gradu punom nasilja, zločina...

RTL: Non-stop

RTL: Non-stop

Internacionalni let poprište je bitke između vještog agenta i skupine kriminalaca

Sci-Fi: Jurassic Park

Sci-Fi: Jurassic Park

Remek djelo Stevena Spilberga o čudnovatom parku kloniranih dinosaura

Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s Normanom Reedusom

Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s N...

Nemačko-američka glumica Diane Kruger očekuje svoje prvo dijete s momkom Normanom Reedusom, zvijezdom popularne serije "Walking Dead.

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"