Viasat History donosi najveće trenutke povijesti

Autor: | 20. 08. 2018 - 14:10 | 0 komentara

Dva uzastopna mjeseca ovog ljeta, Viasat History, televizijski kanal koji vas vodi na putovanje natrag u prošlost, premijerno će i ekskluzivno prikazati dvije najveće povijesno-dokumentarne serije u svijetu.

The Story of Europe, koja će se premijerno prikazati u subotu 25. augusta u 20 sati revolucionarna je serija od šest epizoda koja predstavlja priču Europe, istražujući šest različitih poglavlja njezine šarolike povijesti. S renomiranim povjesničarom Sir Christopherom Clarkom kao voditeljem, ova fascinantna serija gledatelje vodi na put kroz vrijeme i prostor. Počinje s fizičkim počecima kontinenta te prelazi na razdoblje dolaska prvih doseljenika. Svaka epizoda prati razvoj europske kulture i religije, kao i povijesna postignuća u istraživanju, tehnologiji i politici te, naposljetku, odvažno istražuje sadašnjost i budućnost kontinenta.

Voditelj serije Sir Christopher Clark 22. je regius profesor povijesti na Sveučilištu Cambridge. Godine 2015. dobio je titulu Sir za svoje doprinose englesko-njemačkim odnosima. Clarkova iskrena ljubav prema povijesti pomaže dočarati događaje zbog kojih je Europa bila u središtu svjetskih zbivanja tisućama godina. Kontinent je položio temelj za većinu modernih društava diljem svijeta, dok su neprestano promjenjivi krajolici, klima, flora i fauna pridonijeli stvaranju zasebne priče Europe. Predivna fotografija, relevantna pitanja i fascinantni uvidi oslikavaju prekrasan portret Europe.

U mjesecu septembru, točnije u nedjelju 16. septembra u 20 sati premijerno će se prikazati još jedna doista uzbudljiva serija na Viasat Historyju, Pompeii: Countdown to Disaster. Ova serija od tri epizode dočarava posljednjih 48 sati života u Pompejima prije povijesne katastrofe u kojoj je cijeli rimski grad prije 2000 godina zakopan nakon goleme vulkanske erupcije.

Voditelji su serije povjesničarka dr. Bettany Hughes, arheologinja Raksha Dave i britanski novinar i radijski te televizijski voditelj John Sergeant. Svatko od njih istraživat će sate prije smrtonosne erupcije Vezuva. Pokrivajući cijeli uništeni grad i okolna područja, tri voditelja pridružit će se novim iskapanjima s obzirom na to da im je odobren pristup najočuvanijim rimskim nalazištima. Pozvani su kako bi pregledavali netaknute ljudske ostatke koji se analiziraju učinkovitim tehnikama poput CT skeniranja, rendgenskih snimki i DNK testova. Uz to, posjetit će i opasni vulkan te otkriti mnoštvo fascinantnih i nepoznatih tajni o gradu i njegovim stanovnicima koji su pod pepelom bili skriveni 2000 godina.

Povijest se nikada dosad nije toliko slavila. Kolovoz i rujan gledateljima ne donose samo jednu nego čak dvije nevjerojatne i ekskluzivne dokumentarne serije koje će se premijerno prikazati na kanalu Viasat History.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI

HBO 2: Thor: Ragnarok

Samo moćni Thor može zaustaviti Ragnarok i potpuno uništenje asgardske civilizacije

TV1: Lost Junction

TV1: Lost Junction

Slučajni došljak u provincijskom gradiću pomaže ljubaznoj mještanki da dođe do svog novca

TV1: Hansel & Gretel: Witch Hunters

TV1: Hansel & Gretel: Witch Hunters

Ivica i Marica su se iz uplašene dječice pretvorili u neustrašive lovce na vještice

HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

Službeno je! HBO je nakon zelenog svjetla za pilot, koji je očito zadovoljio naručio prvu sezonu superherojske serije Watchmen.

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"