20 godina Hayat TV-a

Autor: Miralem Mehulj | 24. 02. 2012 - 11:58 | 0 komentara

20 godina Hayat TV-a

Bosanskohercegovačka TV kuća Hayat TV danas slavi 20. godišnjicu emitovanja programa. 24. februara davne 1992. godine Hayat TV je počeo sa emitovanjem svog programa.

Povodom 20. godišnjice emitovanja, Hayat TV je zvanično predstavio svoja nova dva kanala - Hayat Folk TV i Hayat Music TV.

Hayat Folk TV je posvećen narodnoj i folk muzici ali i sevdahu. U pitanju je muzički kanal sa spotovima, ekskluzivnim koncertima, razgovorima sa pjevačima, muzičkim emisijama iz bogate arhive Hayata te emisijama koje se specijalno rade za Hayat Folk TV. Također, gledaoci iz cijelog svijeta aktivno učestvuju u kreiranju programa putem SMS poruka.

Budući da 70% najveće izdavačke muzičke kuće u BiH, Hayat Production, čine izdanja narodne muzike, poput Halida, Hanke, Enesa Begovića, Elvire Rahić, Donne Ares, Šerifa Konjevića, Adnana Jakupovića, Selme Bajrami, Ferida Avdića, te reizdanja poput Viki Miljković i Legende, svakako da prioritet u muzičkom smislu imaju izdanja Hayat TV-a.

Hayat Music TV je specijalizovani muzički kanal Hayat TV-a koji emituje najbolje spotove pažljivo odabranih izvođača, koji se emituje 24 sata dnevno u 16:9 formatu slike, što znači da je signal novog kanala prilagođen modernim generacijama televizora. Ono što ovaj kanal razlikuje od drugih jeste to što se spotovi biraju pažljivo, sa istančanim ukusom, a u programu Hayat Music TV-a gledaoci svakodnevno mogu vidjeti najnovije strane i domaće spotove. Hayat Music TV ne emituje spotove narodne muzike.

Dva nova kanala i zvanično se emituju putem Kablovskih televizija HS, HKB net i M&H Company kao i putem IPTV platforme Moja TV, BH Telecoma. Kao što smo ranije objavili, Hayat Folk TV od 2. maja ove godine biće dostupan i putem satelita Eutelsat W3C na 16 stepeni istočno. Sva četiri kanala Hayat TV-a nalaze se i u ponudama IPTV platformi NetTv Plus i Bosna TV.

Hayat TV je jedina domaća TV kuća koja ima više kanala u svom paketu po uzoru na renomirane svjetske TV stanice.

KOMENTARI
OSTALE VIJESTI
HBO 2: Thor: Ragnarok

HBO 2: Thor: Ragnarok

Samo moćni Thor može zaustaviti Ragnarok i potpuno uništenje asgardske civilizacije

TV1: Lost Junction

TV1: Lost Junction

Slučajni došljak u provincijskom gradiću pomaže ljubaznoj mještanki da dođe do svog novca

TV1: Hansel & Gretel: Witch Hunters

TV1: Hansel & Gretel: Witch Hunters

Ivica i Marica su se iz uplašene dječice pretvorili u neustrašive lovce na vještice

HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

HBO je naručio prvu sezonu serije Watchmen

Službeno je! HBO je nakon zelenog svjetla za pilot, koji je očito zadovoljio naručio prvu sezonu superherojske serije Watchmen.

Poslednja sezona

Poslednja sezona "Game of Thrones" biće prikazana 2019. godine

HBO je službeno potvrdio da poslednja sezona serije "Game of Thrones" neće biti emitovana do 2019. godine.

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Ponovo promjene: Vanredne vijesti dobit će poseban tretman na Facebooku

Facebookova usluga za streamanje Watch nedavno je objavila da stvara posebnu sekciju koja će sadržavati najnovije vijesti iz svijeta.

 

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu

Poludeli Nicolas Cage i Selma Blair u hororu "Mom and Dad"

Netflix je pripremio još jedno odlično filmsko ostvarenje za svoje gledaoce, a ovaj put je reč o hororu "Mom and Dad"